Vzdrževanje in urejanje objektov z okolico na večnamenskem igrišču Galeb v letu 2022

Z vzdrževanjem in urejanjem objektov z okolico po navadi pričnemo v februarju ali marcu tekočega leta. Odvisno je od vremena, kako nam to dopušča. Letos smo pričeli v februarju. Tako kot vsako leto smo najprej preverili  vse vodovodne pipe in električno instalacijo s priključenimi električnimi napravami, nato spustili vodo v obtok in priključili elektriko, preverili vse ključavnice. Nato smo pričeli s čiščenjem okolice(grabljanje in odstranjevanje listja) in s čiščenjem objektov  ter klubskih prostorov. Naredili smo nov izkop in zasip ter položili novo drenažno cev pri vodnjaku za pitno vodo ter odmašili drugi vodnjak, ki je bil prav tako zamašen. Zatem smo v četrtem mesecu uredili igrišča za tenis, tako, da so bila pripravljena za igranje s 01.05.2022. Žal so nam močnejše krajevne nevihte z nalivi in sunki vetra v tem letu naredili veliko škode na naših  igriščih. V torek 7.6.2022 nam je veliko deževje iz sosednjega zemljišča naneslo veliko blata, zato smo morali igrišča za tenis začasno zapreti. Zamašilo nam je tudi vse odtočne cevi in jaške,ki smo jih morali z izčrpavanjem odmašiti. Počakati smo morali nekaj dni, da smo lahko z veliko dela, truda in dobre volje odstranili blato z igrišč in ponovno oba igrišča pripravili za igranje. V četrtek 16.06.2022 pa so nam veliki sunki vetra podrli ograjo z zahodnega dela igrišč in popolnoma načelo ograjo z vzhodnega dela igrišč. Za pomoč pri  sanaciji (strokovno, finančno , fizično) ali na bilo kakšen drug način, da skupaj saniramo posledice razdejanja,  sem kot predsednik društva zaprosili vse igralce s plačano igralnino in naslovil prošnje tudi nekaterim delovnim organizacijam, s.p.-jem, Mariborski športni zvezi itd. Vsem, ki ste se odzvali na mojo prošnjo, se še enkrat v imenu Športnega društva Telekom Maribor iskreno in iz srca prav lepo zahvaljujem, smo vam zelo hvaležni za vašo pomoč, da smo lahko s skupnimi močmi sanirali posledice neurij. Odločili smo se, da določena  dela opravimo sami, določena pa strokovnjaki. S sanacijo smo končali 16.10.2022. Med tem smo opravljali redna vzdrževalna dela, kot so košnja trave, skrb za čisto okolico, skrb za čistočo notranjih objektov, skrb za urejena igrišča. Sanirali smo košarkarski koš, oba koša prebarvali,pobarvali oba rokometna gola, prelakirali obe uti pri kaminu, odpravili določene napake pri reflektorjih in seveda še več manjših popravil. Za sanacijo in ostala dela na večnamenskem igrišču Galeb smo skupaj opravili 450 prostovoljnih delavnih ur. Naj še enkrat  poudarim,da  upravljanje, urejanje, vzdrževanje športnih objektov izvajamo člani društva prostovoljno in nepridobitno, z volonterskim delom in delavnimi akcijami članov društva. Vsem članom društva, ki ste z svojim delom ali na kakšen drug način prispevali ali sodelovali pri vzdrževanju in sanaciji  se iskreno zahvaljujem. Vsem ostalim uporabnikom igrišč, pa se zahvaljujem, da ste bili strpni, potrpežljivi in razumljivi.

 Odzvali so se naslednji donatorji:

Miha Vajngerl,Bokan Alojz, Geoplus Geodetski gradbeni inžinering d.o.o.,MEDIALOG d.o.o., GLAN TIM d.o.o., POSSEHL d.o.o., NOVOMAT d.o.o..

Dela naših članov:

IVO PEŠL s.p. je izkopal in zabetoniral nove in stare stebre za ograjo na obeh straneh ter napel napenjalno žico na zahodni strani igrišča ,naredil izkop in zasip za zamašen odtok pri kaminu z dovozom gramoza, odpeljal odvečni material skupaj z starim tenisitom, Mesarstvo NIKL doniral malice. Pri sanaciji in vzdrževanju sodelovali: Krampl Franjo, Herič Slavko, Gumzi Željko,  Kiš Matej, Kiš Danijel, Kiš Majda,Kopše Jože, Podgornik Marjan, Hvalec Janez,Vrabl Drago, Miklič Marjan , Hojnik Damijan,Pihlar Bojan , Zidarič Jože, Bokan Alojz in Kiš Marjan .

Predsednik Športnega društva Telekom Maribor                                                    15.12.2022

Marjan Kiš

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja